Tufts University Collaborative Learning & Innovation Complex (CLIC)

574 Boston Avenue, Medford

Tufts University – Collaborative Learning & Innovation Complex (CLIC)

Certifications

  • LEED Silver

About This Project

Historic restoration and interior build-out of a former woodworking warehouse transformed the space into Tufts University’s new Collaborative Learning & Innovation Complex (CLIC). The project scope included complete exterior masonry restoration, structural repairs, extensive interior renovations, and demolition for parking lot space. An extensive coordination process was required to create a functional and aesthetically pleasing exposed MEP system within a tight time frame. The new, interdisciplinary research facility features state-of-the-art classrooms, common areas, and laboratories for physics and astronomy, occupational therapy, and community health capabilities for the campus community.

Project Specifications

  • 97,235 SF
  • 10-month schedule
  • 4-story facility
  • Included restorations to the existing carriage house which was converted into a caf茅
  • Tuft鈥檚 first Usability Lab that聽offers support to cutting-edge work in human-centered engineering and engaging faculty in human design, robotics, signal processing, and child development

 

 

Other projects in Institutional and Historic Preservation